Ungeforfattere.dk er et projekt startet, i 2014, af sociolog og forfatter Ahmad Durani. Han har skrevet både artikler, rapporter og fagbøger samt samtidsromanen: “‘Fra Helmand til Hellerup”. Læs mere om bogen her.

Vigtigheden af litteratur

Duften af nye, såvel som ældre, bøger er ikke en selvfølge i alle hjem. At have adgang til litteratur og en god læseoplevelse er en vigtig del af den kulturelle dannelse. Denne er ikke medfødt men skabes og formes, og er ifølge sociologer en vigtig forudsætning for social mobilitet. Sociologisk forskning viser at fattigdom og ulighed mindskes gennem social mobilitet som forudsætter kulturel og social kapital.

Projektet Ungeforfattere.dk har til formål at vække interessen for litteratur hos børn og unge i danske folke- og privatskoler. Igennem et dybdegående forløb vil vi, i samarbejde med lærer og skolen, lære eleverne om skrivestil- og teknikker, genre og  budskab samtidig med at eleverne får lov til at slippe deres kreativitet og fantasi løs. Herudover vil eleverne, på ægte iværksætter manér, blive introduceret for alle de mange aspekter som indgår i en bogudgivelse.

Forløbet lærer elever om processen fra idé til et konkret produkt man kan have i hånden, og hvordan man kommer dertil. Forløbet skaber grobund for unges udvikling og læring, samt et konkret forfatterskab, de kan skrive på CV’et og forhåbentligt bygge videre på.

Vi arbejder med FNs

FNs verdensmål er til at skabe bæredygtig udvikling. De 17 mål, som er vedtaget af FN i 2015, skal gennemføres på forskellige tidspunkter inden 2030.
Vi brænder for at gøre en forskel i den verden, som vi lever i. Det er vigtigt for os at arbejde med de verdensmål som et grundlag for vores værdier. Specielt verdensmål nr. 3, 4, 12, og 13, er dem som vi vil bidrage til. Til at starte med kan vi kun lave små positive forskelle i hverdagen, men snart vil de forskelle skabe store resultater. 

FN’s verdensmål 3 – Sundhed & trivsel: Vores indsatser skaber bedre trivsel i blandt unge.

FN’s verdensmål 4 – Kvalitetsuddannelse: Vores indsatser bidrager til kvalitets uddannelse på folkeskoler i Danmark.

FN’s verdensmål 12 – Ansvarligt forbrug og produktionsformer: Vi benytter os af trykkeri som er svanemærket, FSC-certificeret og CO2 neutral mærket samt trykket af papir fra bæredygtig skovbrug.

FN’s verdensmål 13 – Handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser:  Vores indsatser er med til at understøtte tiltag mod klimaforandringer samt forbedre undervisning omkring bæredygtighed.